Levyarvio: Kun 60-luvun tyttöpop tapaa 90-luvun riot grrrl -punkin – The Regrettesin kakkoslevyltä on hiottu särmät pois

The Regrettes
How Do You Love?
Warner

The Regrettes -yhtyeen toinen albumi on Feel Your Feelings Fool! -debyyttiä (2017) kliinisempi rakkausteemainen purkkapoplevy. Bändin esikuvat löytyvät 60-luvun tyttöpopista ja 90-luvun riot grrrl -punkista, mutta kuulokuvan perusteella The Regrettesin musiikkia voi verrata The Distillersiin, alkuaikojen No Doubtiin ja 60-lukulaisen retroilun osalta brittiläiseen The Pipettesiin.

Äänimaailmasta on todennäköisesti kiittäminen tuottaja Mike Elizondoa, joka on onnistunut hiomaan Lydia Nightin kappaleista sekä amatöörimäisen leikkisät että kokeilevat särmät pois. Yhtye on statistin osassa. Esikoisalbumilla bassotellut Sage Chavis on osallistunut hittibiisi California Friendsin lisäksi kahden muunkin kappaleen säveltämiseen; uusi basisti Brooke Dickson näyttää hyvältä promokuvissa. I Dare You kuulostaa The Strokesilta pöllityltä, niinpä Julian Casablancasin nimi löytyykin biisin krediiteistä.

Lokakuussa 19 vuotta täyttävän Lydia Nightin äänestä ja teksteistä huokuu hämmästyttävä kypsyys ja yli kymmenen vuoden bändikokemus. Elämänsä totaalisesti musiikille uhranneelle naiselle voi povata loistavaa tulevaisuutta sooloartistina tai loppuunpalamista alle kolmekymppisenä. Ehkä molempia.