Levyarvio: Kun ruma sana sanotaan niin kuin se on – Vitun Ninjat ei ole asenteestaan huolimatta tarpeeksi satiirinen

Vitun Ninjat
Miekat, pommit ja heittotähdet
Vitun Ninjat

Varokaa! The Mummiesin ja Masked Intrudersin jalanjäljissä kulkevat suomipunkin uudet tulokkaat ja koronamuodin edelläkävijät Vitun Ninjat hakee paikkaansa musiikin alamaailmassa. Varustettuna jykevillä bassoilla nämä naamioidut noviisit luovat tulevaa brändiään luottamalla hypnoottiseen oman nimensä toistamiseen, tarvittaessa tehostettuna muilla yhtä itsetietoisen minäkeskeisillä lyriikoilla.

Vitun Ninjojen debyyttialbumi on kaiken egosentrisen messuamisen keskellä lupaava maistiainen näiden naamioitujen sankarien tulevaisuuden uroteoista. Miekat, pommit ja heittotähdet on kuin satiirista vittuilua musiikin häpeilemättömälle itsetiedottamiselle, mutta ikävä kyllä ei tarpeeksi satiirinen. Monipuoliset, kirjavan vaihtelevat sävellykset tuntuvat painivan täysin eri sarjassa kuin melko yksitoikkoiset lyriikat. Asenne tosin ainakin on kohdillaan.

Vaikka Vitun Ninjojen energinen soundi sopisi hyvin livelavoille, on sanoituksissa paljon hiottavaa. Itse asiassa vain kahdesta kappaleesta ei löydy sanoja ”vittu” tai ”ninja” ja suurin osa kappaleista tuntuu muodostuvat täysin näiden sanojen ympärille, mikä toisaalta tekisi tästä puolen tunnin tuotoksesta täydellisen juomapelin.