Levyarvio: Kun The Everly Brothers kohtaa Teenage Fanclubin – Växbyn veljesten Icons Of Elegance tekee musiikkia huolella ja hiljaisuudessa

Icons Of Elegance
Please Tell Him I Said Hello
Dinner With Daisy

Scandinavian Music Groupin pitkäaikaisen basistin Anssi Växbyn ja tuottaja-lauluntekijäveljensä Henrin Icons Of Elegance on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt jo kuudennen albuminsa. Lightshipsin (2015) seuraaja pysyy uskollisena duon omaksumalle pieteettisen huolitellulle popnäkemykselle. Please Tell Him I Said Hellon biiseistä voi Teenage Fanclubin parhaiden laulujen tapaan aistia puhdasoppisen kunnioittavaa beatleaanisuutta. Lauluharmonioillaan Växbyt lähestyvät uuden vuosisadan The Everly Brothersia.

Helsinki-Lontoo -akselilla syntyneen levyn hivelevän ilmiasun vastapainoksi Icons Of Elegance myöntää ajan kulumisen koskettavan kaikkine lieveilmiöineen myös popmusiikin tekijöitä. Soitannollisesti elegantin mutta samalla ehkä turhankin kohteliaan Please Tell Him I Said Hellon biiseistä ensimmäisinä korviin tarttuvat radikaaleimmin muista poikkeava Tim Finnin Growing Pains ja aurinkoinen Mexico Lou Reedin Walk On The Wild Sidea sivuavine askelluksineen ja kertosäkeensä weezermäisine välähdyksineen.

Icons Of Elegancen pitkää julkaisutaukoa ajatellen hiljaa on toki tullut hyvää mutta kovin lyhyesti. Please Tell Him I Said Hellolla kun on mittaa vain tavanomaisen vinyylialbumin reilun puolikkaan verran.