ICONS OF ELEGANCE: Carousel

Arvio julkaistu Soundissa 3/2012.
Kirjoittanut: Jussi Niemi.

Växbyn veljekset ovat ehtineet jo neljänteen albumiinsa, eikä tätä ihan pelkäksi harrastukseksi voi kuitata, vaikka molemmilla on kiireitä muuallakin.

Arvio

ICONS OF ELEGANCE
Carousel
Dinner With Daisy

Växbyn veljekset ovat ehtineet jo neljänteen albumiinsa, eikä tätä ihan pelkäksi harrastukseksi voi kuitata, vaikka molemmilla on kiireitä muuallakin. Vakituisesti Scandinavian Music Groupissa vaikuttava Anssi (laulu, basso) soittelee ties kenen kanssa Jonna Tervomaasta Hectoriin, ja Henri (laulu, kitara) opettaa Lontoossa kokeellista musiikkia, säveltää ja tekee freelance-keikkoja.

Icons Of Elegancessa veljekset panostavat vankalta The Beatles -pohjalta indie- ja americana-vaikuttein koko lailla ajattomaan puoliakustiseen poppiin, jossa pistämättömät melo­diat, lauluharmoniat, koukut ja tarkkaan harkitut väliosat viettävät juhlaa. Herkullisia pikku yksityiskohtia pursuava sointi on lämmin ja kesäisesti hengittävä. Kahdella raidalla kuullaan jousiakin, muualla nokkahuilu, klarinetti, trumpetti, sähköpiano ja idearikkaat kitarasoundit värittävät rikasta, paikoin aika nitsmaista kokonaisuutta.

Laulut ovat nimiraidasta lähtien järjestään tasokkaita, mutta silti joukosta erottuu sympaattisesti ontuen jolkuttava single Tales From Animals, joka twang-kitaroineen ja haikean tarttuvine melodioineen lumoaa täysin. Ei ihme, että ulkomaisetkin lehdet ovat kehuneet Icons Of Elegancea.

Lisää luettavaa