ICONS OF ELEGANCE: Dancing is Easy

ICONS OF ELEGANCE
Dancing is Easy
Aah Records

Anssi ja Henri Växbyn muodostaman Icons of Elegance -duon edellisten levyjen kohdalla määritelmiä yhtyeen musiikista on tarkennettu muun muassa americanan ja kantrin käsittein. Kolmannella kokopitkällä gentlemannien kesäisen lämmin musiikki leyhyy kuitenkin niin ilmavana, että sen juuret on pakko paikallistaa tutulle sumusaarelle ja eritoten Skotlannin aavoille nummille.

Avaus- ja nimiraita Dancing Is Easyn heleiden lauluharmonioiden kohdalla se viimeistään valkenee – tätä levyä on mahdoton kuunnella ajattelematta alati Teenage Fanclubin flanellipaitaisia setiä. Skotlannin sympaattisimpien popinsinöörien naiivin ja häpeilemättömän tarttuvan helinän luulisi olevan tuttua Växbyn veljeksille. Toisaalta poikain kotikaupungin Porvoon kaupunginkirjastoa lämpimästi muistelevan Local Libraryn ujo henkäily tuo mieleen Belle & Sebastianin teemukihissuttelun. Eteeriseltä polulta poiketaan vasta levyn loppupuolella, kun Norwegian Girl joraa latotansseissa heinänkorsi suupielessä.

Icons Of Elegancen kiistaton taituruus ei kuitenkaan jalostu ainutlaatuiseksi musiikiksi. Tällä levyllä elegantti ilmaisu hakee vielä muotoaan. Dancing Is Easy tuntuu pikemminkin taitavalta poptutkielmalta kuin vahvasti omaääniseltä teokselta.