Levyarvio: Metalliammattilaisten BPMD:lla on covereita soittaessa kivaa, mutta ilottelu ei välity kuulijalle

BPMD
American Made
Napalm

Metalliveteraanit Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head), Mike Portnoy (Sons Of Apollo, ex-Dream Theater), Bobby ”Blitz” Ellsworth (Overkill) ja Mark Menghi (Metal Allegiance) kokoontuivat taannoin jamittelemaan vanhoja rocksuosikkejaan. Syntyi BPMD-yhtye sekä hyvän mielen coverlevy American Made.

Coveroitavat bändit eivät yllätä, mutta ilahduttavasti näiltä on valittu mukaan myös muutamia ei-niin itsestäänselviä kappaleita. ZZ Topin Beer Drinkers & Hell Raisers ja Aerosmithin Toys In The Attic ovat sieltä turvallisimmasta ja tutuimmasta päästä, mutta esimerkiksi Mountainilta on napattu obskuurimpi siivu Never In My Life. Myös Ted Nugentin Wang Dang Sweet Poontang on kaikessa pöljyydessään hauska.

Taitoa tekijöiltä löytyy ja levy kuulostaa siinä mielessä osiensa summalta, vaikka kappaleisiin ei nyt mitään mullistavaa uutta kulmaa olekaan lähdetty hakemaan. Porukalla on varmasti ollut hauskaa tätä tehdessä, mutta ilottelu ei täysin välity kuulijalle saakka.

American Made on hyvissä käsissä tehty, mutta yllätyksetön ja harmiton coverlevy. Sopii taustamatoksi kesäpäivien grillijuhliin, mutta ei sen pariin tule kertakuuntelun jälkeen enää varta vasten hakeuduttua.