Levyarvio: Mystisiä skenaarioita fiilispohjalta – Kap Kap taitaa hypnoottiset tunnelmat

Kap Kap
Walk Beside Me
Rapu

Kap Kap on kyennyt luomaan vuosien varrella oman nostalgisen soundimaailman, jossa kuuluu kraut rockin, neopsykedelian ja brittiläisen uuden aallon sävyjä. Kolmas pitkäsoitto Walk Beside Me ehdittiin julkaista digitaalisesti viime vuonna, mutta se ilmestyy virallisen vinyylilevyn muodossa vasta nyt.

Albumi etenee ajoittain varsin hypnoottisissa tunnelmissa. Aloitusbiisi Underworld rokkaa The Jesus And Mary Chain -henkisesti. Runsaasti junnaavaa kitarariffittelyä sisältävä Cold Wind Blows tekee vaikutuksen autenttisen progressiivisen maiseman luomisessa. Ainoastaan vinyylille päätynyt kaunis ja melankolinen Paradox osoittaa että hittipotentiaaliakin löytyy.

Kappaleet ovat pitkiä mutta kantavat hienosti loppuun saakka. Bändin keskinäinen dynamiikka toimii ja sävellykset on nypytelty kokoon epätavallisin ratkaisuin. Kun charmantilla lauluäänellä siirrytään vielä sujuvasti tunnelmasta toiseen, on tuloksena herkkää ja rajua tulkintaa yhdistelevä kokonaisuus, jonka yleistunnelma on rajat hämärtävä. Varsinkin erilaisten mystisten skenaarioiden luomisessa levy on erityisen onnistunut. Ja mikäpä siinä, sillä kiinnostavimmat jutut syntyvät yleensä fiilispohjalta.