Levyarvio: Osumatarkkuus heittelee Jessi Freyn rosoisempaan suuntaan menneellä kakkossoololla – Verrokkeina kuulut industrial-nimet

Jessi Frey
Warrior
Frey Enterprises

Industrial metalia soittaneen Velcra-yhtyeen keulilta tuttu Jessi Frey julkaisi 2019 Villainess-soololevyn, jonka syntikkapoppiin oli haettu vaikutteita Depeche Moden ja New Orderin kaltaisilta nimiltä. Warrior-levyllä Frey ottaa taas muutaman askeleen lähemmäs rosoisempaa ja rankempaa soundia ja saatekirjeessä mainitaan sellaiset nimet kuin Nine Inch Nails, KMFDM ja Skinny Puppy, mikä lupaa hyvää.

Aloituskappale Future Hackers vastaa vielä ennakko-odotuksiin ja toimii kaikessa energisyydessään ja iskevyydessään. Valitettavasti loppulevyllä osumatarkkuus heittelee rankasti osuen välillä lähemmäs maalia kuten tarttuvalla kertosäkeellä varustetulla Antifragilella.

Selkein huti on cover Tina Turnerin We Don’t Need Another Hero -kappaleesta. Alun minimalistinen tunnelmointi toimii vielä joten kuten, mutta viimeistään kertosäkeestä puuttuu se karisma ja voima jota Turnerilla on. Sinänsä fiksua, ettei Turneria ole yritetty matkia vaan lähdetty tekemään jotain omaa, mutta lopputulos on vain liian pliisu toimiakseen.

Warrior on kaikkinensa kuitenkin Freyn soolouralla askel parempaan suuntaan.