Levyarvio: Ote keveni ja tunteenpalo katosi – Korn-kitaristin Love And Death muuttui taas sivuprojektiksi

Love And Death
Perfectly Preserved
Earache

Kornin Brian ”Head” Welch tuli uskoon ja jätti bändin vuonna 2005. Sitä seurasivat supersynkkä soololevy Save Me From Myself (2008) ja Love And Deathin debyytti Between Here & Lost (2013). Jälkimmäisen aikoihin Welch kuitenkin palasi Korniin ja Love And Deathista tuli sivuprojekti. Sen valitettavasti kuulee uudesta levystä.

Siinä missä niin musiikillisesti kuin temaattisestikin äärimmäisen raskas Between Here & Lost oli mestariteos, tuntuu 36-minuuttinen Perfectly Preserved kaikin tavoin kevyemmältä teokselta. Kornmaiset matalavireiset särökitarat murjovat tuttuun tapaan, mutta edellisten levyjen ahdistuneet teemat ovat vaihtuneet hyväksyntään ja tasapainoisempaan otteeseen.

Vaikka Between Here & Lostinkin melodiat olivat varsin tarttuvia, ollaan biisien koukkuja nyt viety vielä selvästi popimpaan suuntaan. Kuvaavaa on, että kun viimeksi coveroitiin Devoa, löytyy uudelta levyltä versio Justin Bieberin Let Me Love Yousta. Jos idea kuulostaa huonolta, sitä se onkin. Love And Deathin sekoitus uudempaa Kornia ja melodista alternative metalia on edelleen erittäin toimiva, mutta Perfectly Preservedissa ei ole sitä tunteen paloa mitä Welchin projekteilta ollaan totuttu odottamaan.