Levyarvio: Pegasoksen folkpopissa maailmat venyvät Helsingin hipsterikaupunginosista kreikkalaisiin mytologioihin

Arvio julkaistu Soundissa 3/2020.
Kirjoittanut: Karoliina Kantola.

Arvio

Pegasos
Anna vielä aikaa
KHY Suomen Musiikki

Runoratsu Pegasos on askeltanut rauhassa muutamat viime vuodet kappaleita kooten, ja nyt on huolella hiotut kymmenen folk pop -biisiä neilikalla koristeltujen kansien sisällä.

Kuten sekstetin jäsenet kertoivat Soundille kolme vuotta sitten, Pegasoksen kappaleet ovat hyvin tekstilähtöisiä. Ja ne tekstit ovat lähtöisin Helsingin perheellisten hipstereiden kaupunginosasta Kumpulasta. Yhden Vuosi nuoruudesta sisältää karaokea torstaisin, toinen laittaa jo Syreeninkukkia korvan taakse. Myös kreikkalainen mytologia näkyy yhtyeen nimen lisäksi esimerkiksi Ikaros-kappaleessa.

Myönnettävä on, että bändin kokoonpanossa, laulu- ja soittotyylissä sekä kappaleissa on paljon samaa kuin muutamissa muissakin suomalaisyhtyeissä, ei vähiten Scandinavian Music Groupissa. Pegasoksen erinomaisuudeksi voi mainita ainakin sen, että yhtyeessä on kaksi pääsolistia, sanoittajasäveltäjä Tuulikki Blom ja Riina Riikonen, joiden stemmat tuntuvat paikoin vatsanpohjassa. Taitavia rumpali Oskari Järvistä, kosketinsoittaja-basisti Riku Vartiaista sekä kitaristeja Antti Kokkolaa ja Veikki Virkajärveä unohtamatta.

Mielelläni tanssisin Pegasoksen tahdissa Kumpulan kyläjuhlilla. Mutta kun haluan kuunnella kotona suomalaista folkpoppia, valitsenko nimenomaan Anna vielä aikaa -levyn muiden vastaavien joukosta? En ole varma.

Lisää luettavaa