Arvio: Suunta mihin vain – Pegasosin lauluissa on sekä runollisuutta että arkisuutta

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Karoliina Kantola.

Arvio

Pegasos
Ei mikään ole niin kuin ennen
KHY Suomen Musiikki

Varsa on kasvanut aikuiseksi, ja se kuuluu. Kahden vuoden aikana folkpopyhtye Pegasos on hypännyt monen esteen yli, ja palkintona on toinen pitkäsoitto Ei mikään ole niin kuin eilen.

Albumilla käsitellään teemoja kaukaisista lapsuushaaveista, rikkoontuneista ihmissuhteista, yhteiskunnan epäkohdista ja monikulttuurisuuden tärkeydestä. Niitä kuvaillaan runollisilla ja metaforisilla lauseilla, mutta myös yksityiskohtaisilla huomioilla arjesta ja tavallisesta elämästä. Puhutaan kukkien kastelusta, vesilammikossa hyppivistä lapsista, yhtä aikaa nukkumaan menemisestä ja liian vähissä vaatteissa ulkona liikkumisesta.

Tuulikki Blomin ja Riina Riikosen äänet soivat edelleen upeasti yhteen sekä toistensa että soittimien kanssa. Tästä yksi esimerkki on Sisko-kulta, jossa sävelet kulkevat kauniisti, vaikka sanoissa roikutaan tylsästi vanhoissa muistoissa.

Palaset ovat vielä paremmin kohdallaan kappaleessa Viikko kerrallaan, jossa kertoja pohtii, että kai mulla on joku suunta, se on mihin vaan. Sinne Pegasoskin on matkalla.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa