Levyarvio: Perverssit aaveet kolinarokkaavat hourupäisen innostuksen vallassa – Paha-Viitasen punk-estetiikka kuulostaa pirullisen hyvältä

Paha-Viitanen
Vihreät kasvot
Humu

Paha-Viitanen tarjoaa esikoislevyllään punkräyhää ja psykoottista noise rockia. Bändin kolmikko Mika Sollas, Pekka Pirttikangas sekä Janne Heikkinen ovat tuttuja eri kokoonpanoista vuosien varrelta.

Perverssit aaveet kolinarokkaa Captain Beefheartin vertaistuella ja Misantrooppinen ammentaa hieman perinteisemmän punk-rokettirollin sammiosta. Vihreät kasvot yhdistää oivalla tavalla surf rock -kitaroinnin ja nuubialaiset rytmit. Myös kotimaisia kansanmusavaikutteita viljellään, ja tämä seikkahan on vain omiaan kasvattamaan häiriintynyttä tunnelmaa. Varsinaisena niskavillojen nostattajana toimii kauhukomedia Piilosilla, jota hallitsee Einstürzende Neubauten -tyyliset tylyt elementit. Paketti kuorrutetaan mielipuolisella naurulla ja kiljaisuilla.

Useat biisit herättelevät mieleen edesmenneen oululaisen Bad Vugum -levymerkin loistavia bändejä. Levyn raaka punk-estetiikka kuulostaa pirun hyvältä. Musiikkia ei olla väännetty ryppyotsaisesti vaan hourupäisen innostuksen vallassa. Paha-Viitanen on iso piristys undergroundkentällä. On mahtavaa, että epätavallisen kuuloista musiikkia vielä tehdään.