Levyarvio: Positiivisuuden apostoli Andrew W.K. todistaa, että elämä on kaikkine ryppyineenkin elämisen (ja bilettämisen) arvoista

Andrew W.K.
You're Not Alone
Sony

Bailurokkari Andrew W.K. valittiin hiljattain vuoden henkilöksi itsemurhien ehkäisytyötä tekevän American Association Of Suicidologyn toimesta. Tätä kunnianosoitusta ei kyseenalaista kuultuaan muusikon uuden pitkäsoiton, joka huokuu elämänmyönteisyyttä niin sanoissa kuin soinnuissakin.

Päällimmäisenä albumilta jää mieleen vahva positiivinen energia. Kyseessä on todellinen hyvän mielen levy, joka ei yritä päälleliimata epäaitoa onnellisuutta, vaan auttaa hyväksymään elämän kaikki puolet. Musiikillisen taituruuden sijaan albumin anti onkin sidottu ennen kaikkea sen tärkeään sanomaan. Pitääkö tätä hyvänä vai huonona asiana, riippuu pitkälti kuulijasta.

Hittivetoisimmat kappaleet ovat singlet Music Is Worth Living For sekä Ever Again, mutta ehkä kaikkein vahvimmin kuulijaan vaikuttavat kolme puheraitaa, joiden kiinnostavat kielikuvat ja oivallukset toimivat rauhoittavana vastaparina mahtipontisen anthemimaiselle yleistunnelmalle. Albumin laajuudesta huolimatta ähkyä ei synny, vaan tuotos pysyttelee 16 raitansakin kanssa mukavuusalueella.

Oli Andrew W.K.:n musiikista mitä mieltä tahansa, ei miehen sanoma jää kuulijalle epäselväksi: elämä on hyvien ja huonojen osasten kokonaisuus, joka on elämisen – ja bilettämisen – arvoinen.