Levyarvio: Hevijyystöä ja voimaballadeita – Andrew W.K. osaa muutakin kuin bailata ankarasti

Andrew W.K.
God Is Partying
Napalm

Andrew W.K. ei näillä leveysasteilla ole järin tunnettu nimi ja muistetaan lähinnä 20 vuotta sitten radiokanavien tehosoitossa jyllänneestä Party Hard -hitistä, jos siitäkään. Valkoisiin pukeutuva bailumusiikin kuningas ja positiivisuuden suurvisiiri ei kuitenkaan ole yhden hitin ihme vaan on tehnyt määrätietoisesti omaa juttuaan näihin päiviin asti.

Mielikuva hassuttelevasta bilerokkarista, jota uuden levyn nimikin vahvistaa, lähtee kyllä yhtä tehokkaasti kuin vaikut korvista heti, kun levyn päräyttää soimaan. Itse kaikista instrumenteista vastaava Andrew vyöryttää meinaan päälle todella rouheaa ja yllättävänkin raskasta tuuttausta, joka Babalonilla ja I’m In Heavenilla menee jo reippaasti metallin puolelle.

God Is Partying on pullollaan eeppisiä ja elämää suurempia, tarttuvia anthemeita, jotka vaihtelevat hevijyystöstä mahtipontisen herkkiin ja voimaannuttaviin balladeihin. Siirappista ja pompöösiä menoakin mahtuu mukaan, kyllä, mutta juuri oikealla tavalla ja oikeassa määrin.

God Is Partying on levy, jolla Andrew W.K. näyttää todelliset kyntensä paitsi bilettäjänä ja hyvän mielen lähettiläänä, myös biisintekijänä ja soittajana.