Levyarvio: Räkäurku edelleen kaikki liu’ut auki – Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? kehittää ilmaisuaan ujoin ottein

Arvio julkaistu Soundissa 6/2022.
Kirjoittanut: Vilho Pirttijärvi.

Arvio

Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?
Maine Coon
VILD

Kouvolalaiskokoonpano Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? on kolmannella albumillaan Maine Coon lähtenyt kehittämään ilmaisuaan hiukan ujoin ottein. Yhtyeen garagerock-urkutykitykseen on lisätty hiukan syvyyttä tuottaja Lauri Elorannan kanssa. Aiempiin levytyksiin verrattuna ero on hiuksenhieno, mutta läsnä.

Eteenpäin meneminen ei valitettavasti kuitenkaan tarkoita suurta harppausta, vaan pieniä yksityiskohtia siellä täällä. Voin sanoa, että aiempien levyjen yksioikoisuus on minulle hiukan raskasta kuultavaa ja sen vuoksi näen sävypaletin laajentumisen erittäin tervetulleena.

Räkäurku tuuttaa kaikki liu’ut auki silti läpi koko levyn, eli sellaista rakastavat eivät tule pettymään. Olisin silti toivonut enemmän Serial Mama -biisin kaltaisia huomattavasti säyseämpiä, psykedelian suuntaan kurottavia raitoja. Tälläisenään yhtyeen päällekäyvä soundi on edelleen hiukan puuduttava.

Maine Coon on hyvä osoitus yhtyeen valmiudesta kehittää soundiaan, mutta kolmannelta levyllä toivoisi kuulevansa jo uusia lähestymistapoja eikä vain viitteitä sellaisesta.

Lisää luettavaa