Levyarvio: Rauhaa ja rakkautta vaan ei muistijälkiä – Pink Chameleonsin esikoinen käynnistyy hitaasti

Pink Chameleons
Peace & Love
Soliti

Levy-yhtiön tiedotteessa lukee, että Pink Chameleons on autotallirock-, blues- ja country-yhtye samassa paketissa. Black Lizard -kitaristi-laulaja Paltsa-Kai Salaman johtama yhtye julkaisi 2019 Songs-ep:n ja nyt yhtye on julkaissut debyyttialbuminsa.

Peace & Love on takapainoinen teos. Ensin yhtye suristelee menemään laiskanpulskeita rokkibiisejä levyn ensimmäiset kolme neljäsosaa tuoden mieleen esimerkiksi kotoisen Joensuu 1685:n debyyttilevyn rockhenkisemmät raidat. Näistä levyn alkupuolen biiseistä puuttuvat lujasti kiinnittyvät koukut.

Vasta levyn loppupuolella yhtye alkaa kasvattaa intensiteettiä. Mukaan tulee psykedeelisiä sävyjä ja krautrock-junnausta. Muutamaan kappaleeseen mukaan otettu saksofonisti Jussi Hurskainen piristää yhtyeen menoa huomattavasti. Ei voi sanoa, että yhtye silloinkaan esittäytyy erityisen omaleimaisena, mutta tämä happoilu on kuitenkin sen verran huomattava ryhdistäytyminen, että se nostaa levyn arvosanaa yhdellä tähdellä.

Pink Chameleons ei onnistu jättämään muistijälkeä musiikistaan, mutta on mainittava, että muotoa ja soundia yhtye kuitenkin kykenee toimittamaan oikein hyvin. Jos seuraavalla levyllä kuultaisiin biisejäkin!