Levyarvio: Räväkän hienostunutta pörräämistä – Honey B & T-Bones levytti uusia versioita pyöreiden vuosien kunniaksi

Honey B & T-Bones
Buzzing! 40th Anniversary Album
Kennosto

Edellisiä pyöreitä ikävuosia livelevyllä ja tuplakokoelmalla juhlinut Honey B & T-Bones on tällä kertaa päätynyt vanhan tuotantonsa päivittämiseen. Buzzingilla bluesista startannut mutta 40 vuoden mittaan muun muassa vahvasti psykedeelisiäkin sointeja ilmaisuunsa sulauttanut trio on poiminut uuteen käsittelyyn albumiraitojaan vuosilta 1986-2009. Valikoiman täydentävät Jimmie Vaughanin mieleen tuovana ränttäbluesina tyylillistä ympyrää sulkeva uutuus Ride! Ride! Suffer! ja Honey B. Familyn Sings & Plays -albumilla (2017) aiemmin kuultu bluesgospel Keep Your Lamp Trimmed And Burning.

Buzzingin jännittävyys piilee paljolti siinä kuinka vanhat kappaleet herätetään uuteen eloon tyylejä säätäen ja myös päävokalistia vaihtaen. Alkujaan Melrose-henkinen jungle-rock Howlin’ At The Moon Pt. 2 on nyt trippailevampi ja garagempi. Varhaisiin bravuureihin lukeutuva V8 Ford puolestaan laimentaa originaalin rockabillymäisyyttä.

Räväkän hienostuneesti pörräävä Buzzing! on myös yhdenlainen kotiinpaluu. Pitkällä tiellään aika ajoin rumpaleita vaihtanut Honey B & T-Bones kun on viimein päätynyt Esa Kuloniemen ja Aija Puurtisen poikaan Mooses Kuloniemeen.