Levyarvio: Singer-songwriter kokeellisen minimalistisena – Vahva ja mystinen Karima Walker inspiroitui isoista luonnonilmiöistä

Karima Walker
Waking The Dreaming Body
Keeled Scales

Tällaista on toistaiseksi tehty hyvin vähän, mutta vastaavaa hybridiä tullaan varmasti kuulemaan enemmän lähitulevaisuudessa. Laulajaäitinsä puolelta tunisialainen, Tucson, Arizonassa hyvin valkoisessa ympäristössä kasvanut Karima Walker yhdistelee singer/songwriter-elementtejä kokeellisesti minimalistiseen ambientiin. Takana on jo kolme albumia.

Waking The Dreaming Body syntyi isojen luonnonilmiöiden innoittamana, mutta koronakin inspiroi, koska levy – jonka Walker on tehnyt täysin itse miksausta ja kansitaidetta myöten – syntyi pandemian sanelemassa jumissa Arizonan autiomaassa.

Päällimmäinen vaikutelma on äärimmäisen intiimisti tajunnanvirtainen olevaisen pohdiskelu. Musiikki tuntuu melkein tapahtuvan tekijän pään sisällä, mutta luonnon läsnäolo sitoo sen myös ulkomaailmaan. Paljon poikkitaiteellisia yhteistöitä äänisuunnittelijana tehneen Walkerin sensuellisti herkkä, lähes puhuva laulu istuu vähäeleiseen, hetkittäin hyvin intensiiviseenkin elektroniikkaan luontevasti. Yhdessä ääripäässä on tunnelmointi vain akustisen kitaran säestyksellä, toisessa täysin elektroninen abstrakti äänimaalailu, joka huipentuu 13-minuuttisessa, varsin vedellisessä Horizon, Harbor Resonance -kappaleessa.

Kiinnostava tapaus: jos lopputulos hiukan hämmentää, niin samalla se kiehtoo vahvalla ja mystisellä luonteellaan.