Levyarvio: Suuruudenhullu show tilauksessa – Onko Lost In Grey matkalla seuraavaksi Turisakseksi?

Lost In Grey
The Waste Land
Reaper

Elämänjälkeisistä seikkailuista kertoneella The Grey Realms -debyytillään (2017) ihastuttanut orkestraalinen goottimetalliyhtye Lost In Grey suuntaa toisella levyllään esikoista edeltäneeseen aikaan. Tarinan näyttämönä on joutomaa, jossa vaiennetut ajatukset ja tunteet kuolevat tai jäävät kaiuiksi iäisyyteen. Puitteet dramaattiselle ja teatraaliselle vuorolauluheavylle ovat siis enemmän kuin kohdillaan, mutta jokin The Waste Landissa nyt kivestää.

Musiikin rakennuspalikat ovat tutut: isosti soivaa ja lutusen naiivia kosketinsoitinvetoista melodista fantasiakuorometallia, kaksi rajusti erilaista naislaulajaa, miesärisijä ja joukko vierasääniä sekä gootti- ja äärimetallimausteita, folk-piiparointia ja reilulla kauhalla sinfonisuutta.

The Waste Land on kiistatta kunnianhimoinen levy, se ei vain tee samaa vaikutusta kuin The Grey Realms. Massiivisella mutta vähän vaikeaselkoisella levyllä Lost In Greyn teatterimetalli on jo pikemminkin musikaalia kuin musikaalista. Laulu on entistä vuoropohjaisempaa ja näytelmällisempää. Soitto tukee vuorolaulua eikä koko spektaakkeli toimi enää pelkästään musiikkina, vaan vaatii suuruudenhullua, sirkusmaista liveshow’ta tuekseen. Onko Lost In Grey matkalla seuraavaksi Turisakseksi?