Levyarvio: Suvereenia pelikentän hallintaa – Light The Torch ei noudata metalcoren sääntökirjaa

Light The Torch
You Will Be The Death Of Me
Nuclear Blast

Howard Jonesin taival metallimuusikkouden raitilla ei ole kohdellut vokalistia silkkihansikkain. Kultaa ja kunniaa tarjonnut Killswitch Engage -pesti päättyi kymmenisen vuotta sitten hermoromahdukseen, ja pari vuotta tämän jälkeen perustetun Devil You Know -yhtyeen kahden mainion albumin pituinen lento tärähti seinään oikeustaisteluihin ex-rumpalin kanssa. Resetoinnin yhteydessä syntyi Light The Torch, ja uuden nimen myötä myös musiikilliseen linjaan tehtiin perustavanlaatuinen muutos: Jones halusi Devil You Know’n reinkarnaatiosta huomattavasti melodisemman kuin mikään mitä hän oli tähän mennessä tehnyt.

Kuinka ollakaan, muutos kannatti, ja Revival (2018) oli hieman jopa yllättäen paras albumi, jolla Jones on laulanut. Nimenomaan laulanut. Light The Torchin ydinajatus erkaantua metalcoren kirjoittamattomista säännöistä ja turhan usein täysin turhanpäiväisestä synkkyydestä toimi kuin kello, ja You Will Be The Death Of Me jatkaa tasan siitä mihin edeltäjänsä jätti. Voisi jopa väittää, että nykyisessä bändissään sen laulajalla on ensi kertaa täydellinen musiikillinen kanvas, jota värittää metalliin kovin epätyypillisillä rakkaus- ja erotarinoillaan.

Vaikka suoranaista vertailua ei tulisi harrastaa, ei Jonesin nykyisen ja edellisen työnantajan rinnastusta oikein voi välttääkään. Kahden näin täydellisen albumin myötä Light The Torch dominoi suvereenisti pelikenttää, jonka Killswitch Engage kaksikymmentä vuotta sitten synnytti.