Levyarvio: Mitä Killswitch Engagen riveistä poistunut Howard Jones puuhaa nykyaikana? Oikein hyviä levyjä, ilmeisesti

Arvio julkaistu Soundissa 3/2018.
Kirjoittanut: Henri Eerola.

Arvio

Light The Torch
Revival
Nuclear Blast

Periaatteessa oli jo puoli voittoa, että epäselvissä olosuhteissa Killswitch Engagen keulilta poistunut Howard Jones sai kuin saikin ryhtinsä korjattua ja löysi rinnalleen muusikoita, joiden kera synnyttää laadukasta metallia. Viiden vuoden ja kahden albumin ajan tämä yksikkö totteli nimeä Devil You Know, ja koska musiikkinsa oli hyvää, ei sen hieman jopa geneeristä moukarointia sen enempää kyseenalaistanut.

Nykyisten ja entisen jäsenensä välisestä kädenväännöstä johtuva nimenmuutos on yllättäen uusi alku myös musiikillisesti. Asiaan vihkiytymätön ei eroa uuden ja vanhan välillä välttämättä edes huomaisi, mutta kun itse muistaa kuinka vähän Devil You Know’n levyjä alkuinnostuksen jälkeen loppujen lopuksi tuli kuunneltua, voi Revivalille jo nyt luvata pidempää ikää.

Musiikki on aiempaa melodisempaa, kuin parhaiden päivien Killswitch Engagea. Pääosassa on Jones, ikään kuin sävellyksien ensisijainen tehtävä olisi tukea vokalistin uran huikeimpia laululinjoja. Ja hän siis valtaosan ajasta laulaa, eli tälläkin tontilla asetelma on huutamisen suhteen heilahtanut päälaelleen.

Pari kolme kertaa jo valmiiksi korkea taso heilahtaa vieläkin kirkkaammaksi: esimerkiksi Raise The Deadistä tai Safety Of Disbieliefistä luulisi jopa ex-kollega Adam Dutkiewiczin hieman vihertävän.

Lisää luettavaa