Levyarvio: Tähän grooveen haluaa jäädä yöksi – Moon Duon psykedelis-sensuellilla musiikilla voi ladata tyhjät akut

Moon Duo
Stars Are The Light
Sacred Bones

Alkaa näyttää siltä, että Ripley Johnsonin nimi on laadun tae. San Franciscon pitkäpartainen muusikko on jo pitkään tehnyt luovasti päivitettyä psykedeliaa Wooden Shijpsissä, kesän korvalla julkaistu Rose City Bandin debyytti Rip City on saanut kovasti kehuja lempeän kosmisesta kantrirockistaan ja myös hänen syntetisti-laulaja Sanae Yamadan kanssa operoimansa Moon Duo on tällä uusimmallaan aivan mahtiterässä.

Tosin Moon Duo on jo vähän aikaa sisältänyt myös rumpali John Jeffreysin. Onneksi. Hän tuo merkittävän lämmintä groovea krautmaisesti toisteiseen pakettiin. Soinnin lämpö tuntuu olevan keskiössä ja jumaliste, että se onkin lämmin ja huumaavan sensuellisti psykedeelinen. Stars Are The Light koukuttaa juuri sillä, että sen ylellisen avarasti pehmeään sointiin ja grooveen haluaa jäädä yöksi.

Albumi lipuu alusta loppuun näennäisen simppelisti ja kokonaisvaltaisesti. Tajunnanlaajennus on epäilemättä paljon velkaa myös Spacemen 3:stä tutun Sonic Boomin moniulotteisesti väräjävälle miksaukselle. Yhteisymmärrys lähtee siitä, että Spacemen 3 on Suiciden, Velvet Undergroundin ja Hawkwindin ohella Moon Duon pääinnoittajia.

Nyt kun todellisuus on niin pirstaloitunutta, rauhatonta ja tylyä, tällainen unen rajamailla hienovaraisesti hypnotisoiva meininki vie aivan toisenlaiseen tilaan, jossa akku lataantuu kummasti.