Levyarvio: The Ghost Insiden uusi alku bussionnettomuuden jälkeen – Synkällä albumilla olisi voinut olla enemmän kontrasteja

The Ghost Inside
The Ghost Inside
Epitaph

The Ghost Insiden tarina oli katketa vuonna 2015, kun losangelesilaisbändi joutui keikkabussillaan kuolonuhreja vaatineeseen kolariin. Bändin jäsenet selvisivät bussionnettomuudesta kuin ihmeen kaupalla hengissä, ja kuten arvata saattaa, onnettomuus ja raskas kuntoutuminen kuuluvat synkällä albumilla.

Kun vokalisti Jonathan Vigil julistaa introkappaleella 1333 bändin palanneen kuolleista, sen todella uskoo. Tarina, joka yhtyeellä on kerrottavanaan antaa sanoille erityistä painokkuutta. Itseoikeutetusti bändin nimeä kantava albumi on koko kestonsa ajan tyylitajuisesti ja ammattitaidolla koottu kokonaisuus.

The Ghost Inside on syystäkin raskas musiikin sekä sanomansa puolesta, mutta monipuolisempi ulosanti voisi tehdä siitä kiinnostavamman. Puhtaita lauluja kuullaan harvoin, ensimmäisen kerran albumin keskivaiheilla Make Or Break -biisillä. Kontrastit antaisivat vielä enemmän voimaa tummille sävyille.

Vaikka paluualbumi ei ole täydellinen, ei voi olla hämmästelemättä The Ghost Insiden sisua jatkaa siitä, mihin tie oli katketa lopullisesti. Moni olisi luovuttanut kokiessaan sen, mitä tämä yhtye on käynyt läpi. Hatunnoston arvoinen teko.