Levyarvio: Unenomaisia unelmia tyynellä ja myrskyssä – Marissa Nadlerin uutuudella on kultareunukset

Marissa Nadler
The Path Of The Clouds
Sacred Bones

Lähes kaksi vuosikymmentä uraa tehnyt Marissa Nadler jatkaa hyväksi havaitsemallaan tiellä. The Path Of The Clouds on yhdysvaltalaisartistin yhdeksäs sooloalbumi, ja ansioluettelossa on myös yhteisprojekteja muiden nimekkäiden artistien kanssa.

Nadlerin musiikkia on kuvailtu herkän folkin, americanan, ambientin ja metallisoundien kokoelmaksi. Yhdistelmää kutsutaan myös nimellä dream pop. Unenomaisia ja unelmaisia kappaleita uusi albumi sisältääkin. Sanoituksissa käydään maan alla ja pinnalla, vedessä ja ilmassa, tyynellä ja myrskyssä, menneessä ja tulevassa, kadonneiden ja löydettyjen luona. Kitara, piano, rummut, huilu ja tietenkin laulajan ääni tukevat erinomaisesti näitä teemoja.

Levyllä on kultareunukset. Aloitusraita Bessie Did You Make It koukuttaa heti, ja päätöskappale Lemon Queen vie kuuntelijan viideksi minuutiksi aivan muualle. Näiden väliin mahtuu kauniita nadlermaisia teoksia, kuten From Vapor To Stardust, mutta myös vähän liiankin laahaavaa ja unettavaa poppia, kuten And I Dream Of Running.

Entä kuka oli tämä Bessie, ja mitä hän teki tai ei tehnyt? Jos et tiedä, googleta (ja laita Nadler soimaan taustalle).