Levyarvio: Uudelleensovitettuja klassikoita ja kypsiä roots-hittejä – Horace Andy teki vielä täydellisyyttä hipovan reggaealbumin

Arvio julkaistu Soundissa 5/2022.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Horace Andy
Midnight Rocker
On-U Sound

Midnight Rocker -albumi on yhden Jamaikan arvostetuimman laulaja-lauluntekijän Horace Andyn – jonka äärimmäisen tunnistettava falsettivibrato kaikuu vielä 71 vuoden iässä – sekä UK dub -pioneeri ja tuottaja Adrian Sherwoodin mestarillinen yhteistyöprojekti, joka menee suorilla reggaealbumien kaanoniin.

Taidokkaasti uudelleen sovitetut klassikot ja kypsät roots-hitit rullaavine bassolinjoineen muodostavat levyn kymmenen raitaa, joista jokainen hipoo täydellisyyttä. Studiossa äärimmäiseen kisakuntoon hiottu liveinstrumentaatio on verraton pelikenttä Andyn moniulotteiselle laulannalle sekä materialismin ja kapitalismin vastarinnalle.

Levyllä on niin monta erinomaista oivallusta, että niistä on vaikea poimia suosikkia. Kappaleissa on pari re-makea, jotka jättävät varjoonsa jopa ensiluokkaiset alkuperäisversiot (This Must Be Hell, Materialist). Yksi ehdottomista kohokohdista on kuitenkin Andyn Safe From Harm -versiointi Massive Attackin hitistä, jonka hän kääntää täysin omakseen.

Kaikesta päätellen Sherwoodilla tuntuu olevan ilmiömäinen kyky tuottaa vanhan koulun muusikkoja ja houkutella kuuluviin myöhäisvuosien mestariteoksia.

Lisää luettavaa