Levyarvio: Vallenfyre on kuollut, eläköön Strigoi! Greg MacIntosh vaipuu jälleen rujoon toivottomuuteen

Strigoi
Abandon All Faith
Nuclear Blast

Jos Paradise Lostin musiikki on levy levyltä mennyt aina raskaampaan suuntaan, on kitaristi Greg Mackintoshin sooloprojekti Vallenfyren death metalin ja crust punkin yhdistelmä ollut vielä astetta rujompaa menoa. Nyt Vallenfyre on kuopattu ja tilalle on tullut Strigoi.

Abandon All Faithilla soittavat Mackintoshin lisäksi Vallenfyressa vaikuttaneet basisti Chris Casket ja rumpali Waltteri Väyrynen, mutta projektin nimen lisäksi on muuttunut paljon muutakin. Vampyyrimytologiaan viittaava Strigoi on osuva nimi paradiselostmaista goottimelankoliaa ja helvetillisiä hälyääniä yhdistelevälle bändille.

Strigoin musiikki sijoittuu johonkin Vallenfyren ja Paradise Lostin raskaimman materiaalin välimaastoon. Kitarakuviot ja -soundit muistuttavat paikoin aika paljonkin uudempaa Paradise Lostia, mutta kokonaisuutena Strigoi on Vallenfyreen verrattavan raskasta musiikkia. Genre on edelleen death metal, mutta Abandon All Faithista on löydettävissä runsaasti industrial- ja bläkkisvaikutteitakin.

Soundit ovat Vallenfyren crustin sijaan kirkkaat ja selkeät. Strigoi on mielenkiintoinen ja parhaimmillaan (Phantoms, Parasite) erittäin hyvä bändi, mutta levykokonaisuus jää vielä vähän epätasaiseksi.