Levyarvio: Vanhaa liittoa tukevalla soundilla – Häiriköiden ramopunkissa on sijaa myös muille vaikutteille

Häiriköt
Sama tuli
Woimasointu

Suomalaisen ramopunkin dinosaurus Häiriköt julkaisee kuudennen albuminsa. Uusi lätty on edeltäjäänsä yhtenäisempi kokonaisuus, jolla operoidaan pääosin vanhan liiton perinteitä kunnioittaen. Sama tuli ja Lähiön skidit rullaavat aurinkoisesti suomirockilla höystettyinä. Venäläinen ruletti tuo mukaan aggressiivista säröä.

Kotiseuturakkaus kukoistaa sananparsissa niin hyvässä kuin pahassakin. Spuget ja muut lieveilmiöt petaavat paikallisuuden teemaa. Maailmankuva on usein tummanpuhuva, kuten kappaleessa Maailma on suuri avohoitolaitos, jonka mukaan hengissä selviämiseen tarvitaan joko oikea lääkitys tai todella paljon rahaa. Raikas taustalaulu toimii synkkäaiheisen rallin sulostuttajana. Hooceerutistus Diktaattori on kuin piristysruiske ahnaaseen lihaan. Lopun rokkijumitus Yön demonit ihastuttaa Glenn Danzig -tyylisine mölyämisineen.

Soitto pelittää kuten pitääkin ja mukaan on valikoitu kasa päteviä riffejä ja melodioita. Välillä rasittavuuteenkin asti tukevoitetut soundit ohjaavat fiilikset valtavirtarockin suuntaan. Sama tuli ei tarjoa musiikillisesti mitään uutta, mutta se antaa pohdittavaa sekä vinkkejä, pilke silmäkulmassa.