Levyarvio: Vauhtimetallin ykkösdivarin tähdistö kovassa vireessä – Flotsam And Jetsam taitaa grooven ja melodiat

Flotsam And Jetsam
The End Of Chaos
AFM

Vauhtimetallin ykkösdivaria vuosikymmenet mestaroinut Phoenix-lähtöinen veteraani on kelpo vireessä. Rumpali on jälleen vaihtunut ja Ken Maryn paukutus onkin kerrassaan energistä, joskin moderniudessaan vähän geneeristäkin rytmityötä. Närvän verran yliampuva rumpalointi onkin levyn ainoa haittapuoli, vaikka hyvin vähäinen sellainen.

Yhä ilmenevän grooven lisäksi melodiat ja tunnelmat ovat olleet Flotsamin valtteja, ja niiden äärellä bändi on hyvissä voimissa. Särmikäsäänisen Erik AK:n laulu on edelleen tunteikkuudessaan erinomaista, ja kappaleissakin tuntuu olevan kirpeä ote päällä. Vauhtia kappaleissa riittää kosolti, mutta sahauksen ja pikkauksen ytimessä on aina tarttuvasti rakennettu biisi. Kipakka paketti pysyy visusti kasassa ja silti ilmaisussa on myös tunnetta ja vaaraa.

Moderni ote ja kiivas tykytys aiheuttavat vanhan liiton jäärälle kenties mietoa kummastusta, mutta kokonaisuus toimii erinomaisesti, paremmin kuin edeltävällä bändin nimikkolevyllä (2016). Flotsam & Jetsam on julkaissut 2010-luvulla varsin mainioita levyjä, ja nyt kovuuden ainekset ovat niin selvästi kuultavissa, että bändi hätyyttelee jopa uransa alkupään erinomaisuutta.