Levyarvio: Vitaaleja purskahduksia amerikkalaisessa hengessä – New Deadline tarjoilee nuoruuden musiikkia

New Deadline
To Hope
Redfield

Vuonna 2006 perustettu New Deadline louhii uudella albumillaan 2000-lukuisasti emohtavan punk rockin Vansien katkuisella maaperällä. Ja aivan pätevästi louhiikin.

Kotimaisten hengenheimolaisten tekemisiin peilaten lienee perusteltua todeta, että lahtelaisten seoksessa on Disco Ensembleä ja Deep Insightia sillä tavalla hyvinkin sopivassa suhteessa, myös turkulainen So Called Plan vilahtaa mielessä. Jonas Aaltion vokaaleissa on aidosti amerikahtavaa pidäkkeettömyyttä, jollaista ilman saattaisi tällainen touhu sukkelaan typistyä silkaksi hiusvahalla läträämiseksi.

Hieman nurinkurisesti suurin ongelma To Hopella ovat biisit, tarkemmin timanttisten sellaisten puute. Jokainen kymmenestä noin kolmeminuuttisesta purskauksesta on muodollisesti oikein ja tuotannollisesti erittäin pätevä, mutta sävellyksiltä toivoisi enemmän. Myös Bite That Lipillä rohkeammin hyväksikäytettävää, lajityypille vitaalia stemmalaulantaa kaipaisi rutkasti runsaammin.

To Hope on levy, joka tällaisenaankin olisi takuulla pyörinyt 14-vuotiaan itseni tarroin vuoratussa mankassa pari kesää putkeen. Kuitenkin sitä New Deadlinen omaa We Might Fall Apartia, Hurricane Seasonia tai Same About The Sorrow’ta jään täten kaipaamaan. Levyn pisimmän biisin Evelynin (kestoa 3:19) kanssa viistetään jo läheltä.