Levyarvio: Warrel Danen kesken jäänyt epistola aiheuttaa tunnemyrskyn – Metallisuuruuden levy työstettiin valmiiksi kuoleman jälkeen

Warrel Dane
Shadow Work
Century Media

Tähän albumiin kiteytyvän tunnemyrskyn käsittelyyn eivät levyarvion merkkimäärät riitä mitenkään. Onneksi palstatilaa ei tarvitse kuluttaa negaatioon, sillä kesken äänitysten traagisesti menehtyneen Warrel Danen viimeiseksi jäänyt epistola ei kalpene artistin vaikuttavan uran muiden merkkipaalujen rinnalla. Toisaalta tämäkin on toisaalta ihan kauheaa, koska nyt julkaistavat kuusi alkuperäissävellystä jättävät ikuisesti spekuloimaan, millainen monumentti normaalipituisesta levystä olisi syntynyt, jos sille olisi suotu mahdollisuus.

Harmittavassa lyhykäisyydessäänkin, tai ehkäpä juuri sen aiheuttamassa tiivistämisen tunnussa Shadow Work on Warrel Danen syvimmän olemuksen hienosti summaava kokoelma kappaleita, joista jokainen kuulostaa eri aikakaudelta artistin uraa.

Kuten neljä vuotta sitten julkaistulla Sanctuary-comebackilla, sen miehen yhtyeistä tunnetuimman haamu leijailee nytkin taustalla. Edellisen soololevyn sisarus kohtalaisen aggressiivinen Shadow Work ei ole, mutta miehen dramaattinen ääni ei kuitenkaan huku äänivallin alle, kuten harmittavan usein Nevermoren aikana.

Myös lainabiisirintamalla mies lähti tyylilleen uskollisena, eikä alkuperäisesittäjän alkuperäisvisiosta ole muuta samaa jäljellä kuin sanat.