LOS CUMBANCHEROS: Hotel Venus

LOS CUMBANCHEROS
Hotel Venus
Sonora OK

Los Cumbancherosista ei löydä tietoa aivan helposti. Bändin nimikin piti kaivaa esiin arvostelulevyn espanjankielisen kansipaperin sisäpuolelta. Lipareen mukaan levy äänitykset toimitettiin Santiago de Cuban Estudio Siboneyssa ja masterointi Alavetelin Studio 57:ssä.

Jatkotutkimuksissa selvisi, että bändiä johtaa viisikymppinen Peter Loman, joka muutti parikymmentä vuotta sitten Suomesta Kuubaan opiskelemaan trumpetinsoittoa muun muassa Irakeren Jorge Varonen johdolla. Loman päätyi valtion palkkalistoille ja puhalsi paikallisissa kokoonpanoissa, kunnes perusti Los Cumbancherosin. 2003 ilmestyneen Rompe Hielo de Corazones -albuminsa aikoihin yhtye kiersi Suomessa Pori Jazzia myöten.

Tarina on hieno ja musiikki lunastaa sen antamat lupaukset. Lomanin tunteellisen trumpetoinnin lisäksi etevästä soittajakuusikosta erottuu pianisti Jesús Napolés. Edellisellä albumilla Loman myös sävelsi, mutta nyt keinahdellaan Veinte Añosin ja Cuando Caliente el Solin kaltaisten ikivihreiden tahdissa. Yksikään tanssiorkesterin kolmesta laulajasta ei ole varsinainen kultakurkku, mutta meiningin karheus vain lisää musiikin kotikutoista viehätystä.