MARTIN COURTNEY: Many Moons

MARTIN COURTNEY
Many Moons
Domino

Real Estaten Atlas oli yksi edellisen vuoden parhaimpia levyjä. Atlaksella Real Estaten multainen ja vaivaton luomuindie kulminoitui huippuunsa. Yhtyeen Matthew Mondanile on sooloillut oman Ducktails-aliaksen kanssa jo useamman levyn verran, ja nyt Martin Courtney liittyy Real Estate -sooloilijoiden joukkoon Many Moons -debyytillään.

Instrumentaation osalta Mondanilen elektroniseen lo-fi-estetiikkaan verraten Courtneyn materiaali on lähempänä Real Estatea. Courtneylla on vastustamaton taito tehdä tarttuvia, kesäisiä, nurmikolla makaamista varten tehtyjä kappaleita, joiden ilmiselvät vaikutteet löytyvät Big Starista ja 60-luvun psykedeelisestä popista. Courtneyn vaivaton, kepeä psykedelia perustuu lyhyisiin, kaikuviin kitarariffeihin. Parhaiten tätä edustaa levyn päättävä Airport Bar, joka myös summaa levyn teeman, sillä Courtney kirjoitti levyn kappaleet Atlas-kiertueella.

Many Moonsille oman leimansa antavat jouset, joita käytetään läpi levyn. Monet kappaleista, kuten jo mainittu Airport Bar voisi yhtä hyvin kuulla myös Real Estaten levyllä ja täten Many Moons ei ole yhtä virkistävä irtiotto kuin esimerkiksi Ducktailsin St. Catherine (2015). Atlaksella saavutettu vaivaton harmoninen soundi saa kuitenkin luontevaa jatkoa ja kasvattaa odotuksia tulevaa materiaalia kohtaan.