Metalcore-sankareiden salakavala kolmonen – While She Sleeps yhä tikissä

Arvio julkaistu Soundissa 4/2017.
Kirjoittanut: Henri Eerola.

Arvio

While She Sleeps
You Are We
Arising Empire

Koko viime vuoden soittimessani pyöri viikottaisessa rotaatiossa ainoastaan kaksi albumia: Brittiläisen While She Sleepsin kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa. En ihan heti muista hehkuttaneeni mitään yhtyettä yhtä estottomasti, ja ymmärrän varsin hyvin innostuneisuuteni lähentelevän jo absurdia. Bändin otsassa on komeillut sen perustamisesta asti lapsuudenystävien kollektiivi -leima, ja jutun juju onkin, että sen musiikki kuulostaa juuri siltä. Hardcoren, punkin, melodisen metallin ja metalcoren estoton ja toisinaan jopa häiriintynyt kimppakyyti vei mennessään.

Odotukset uuden levyn suhteen siis huitelivat taivaissa, ja onhan You Are We lievä pettymys. Mutta ainoastaan esittäjänsä standardeilla. Vauhti, vaaralliset tilanteet sekä erityisesti edellisiä levyjä dominoinut huima dynamiikan taju ovat kukin hiukan haalistuneet, ja esittäjän ote on, voisiko sanoa aiempaa pehmeämpi.

Toki bändin omintakeisemmat tunnusmerkit, eli yritetään yhdessä -tematiikka, kirjavat lauluosuudet sekä kärpäspaperimelodiat puolustavat edelleen paikkaansa. Silti While She Sleepsin tämänkertaisen vision nieleminen oli aiempaa tiukemmassa. Kun se kuitenkin vihdoin sai asiansa minulle myytyä, en ole päässyt eroon tästäkään pirulaisesta.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa