MIKE & THE RAVENS: From Pillar To Post

MIKE & THE RAVENS
From Pillar To Post
Playground

Mike Brassardin ja Steve Blodgettin teinivuosien bändiviritelmä levähti vuonna 1962 muutaman singlen jälkeen. Maailma ei ehkä pidätellyt hengitystään odotellessaan Vermontin korppiviisikon uutta tulemista, mutta paluuplatta Noisy Boys! – The Saxony Sessions (2008) pamautti autotallirockiin hurahtaneilta ilmat pihalle.

From Pillar To Post on orkesterin kolmas ja ilmeisesti viimeinen albumi. Harva bändi iskee diskografialleen näin vakuuttavan pisteen. The Ravens perustettiin ennen The Beatlesin ensilevyä ja bändi rokkaa edelleen niin kuin britti-invaasio olisi haaksirikkoutunut Atlantin aaltoihin. Ilmeisimmät vertailukohdat ovat The Sonics ja alkuaikojen Dr Feelgood. Biisit kuulostavat aidosti uhkaavilta ilman turhanpäiväistä uhoa ja suuria eleitä.

Brassardin ja Blodgettin kappaleissa yhdistyvät luovuus ja kurinalaisuus. Kappaleet saadaan valmiiksi keskimäärin alle kolmessa minuutissa ja kaikkiin kahteentoista riittää vetäviä koukkuja. Juuri ensiluokkainen materiaali erottaa The Ravensin esimerkiksi kovasti kohutusta ja kehutusta The Monksista. Lujista aineksista rakennettu musiikki kestää kovassakin käytössä.