MODERNISTIT: Et nuorene enää

MODERNISTIT
Et nuorene enää
Bianca-Pop

Modernistien kolmoslevyn käynnistävä Berliini 2005 on juuri sellaista hyppimällä tanssittavaa poprockia, joka normaalisti sylettää meikäläistä. Samoin Mira Luodin päästelemä kertosäe Olisit niin kiltti -kappaleessa sisältää erittäin ärsyttäviä piirteitä. Olisi kuitenkin röyhkeä valhe väittää, etteivät kyseiset biisit luikertelisi madon lailla kuulijansa korvaan purkautuakseen toistuvina hyräilyinä varomattomasta suusta.

Toisaalla Modernistit tarjoilee eri aikakausien brittipoppia leppoisammalla otteella. Bändin oma näkemys tuntuu aina väistämättä hukkuvan mukaelmanomaisiin kappaleisiin toinen toistaan tunnetummista riffeistä ja melodioista.

Modernistien yhteydessä on puhuttu paljon Oasiksesta, mutta ainakin uudella levyllä sen kaltaista meininkiä saisi olla mukana enemmänkin. Bändin oma Supersonic, Superkuu on yllättävine lopukkeineen ehdottomasti albumin parasta antia. Et nuorene enää voimistuisi myös perinteisemmästä ja äijämäisemmästä suomirockista. Modernistit kuulostaa jotensakin kiltiltä yrittäessään miellyttää soundillaan vähän kaikkia sekä indie- että valtavirtaporukoissa.