MSG: Tales Of Rock´n´Roll – 25 Years Celebration

MSG
Tales Of Rock´n´Roll - 25 Years Celebration
Armageddon

Sankari on pitkään ollut kuin varjo entisestään. Toinen toistaan vaisumpia levyjä, milloin MSG:n, milloin Michael Schenkerin nimellä, on putkahdellut jo vuosikymmenen. Samaan aikaan on pelattu sisään-ulos -jahtia UFO:n kanssa.

Nyt on ainakin ajatuksen tasolla paremmat eväät, kun MSG:n 25-vuotista taivalta juhlistetaan kokonaan uudesta materiaalista koostuvalla levyllä, jolla vierailevat kaikki MSG:n entiset laulajat yhdellä biisillä kukin. Tampereelta kyytiin noukittu Jari Tiura vetää loput. Edes juhlahetki ei ole saanut Schenkerin sävellyksiä terävöitymään. Riffit eivät pure ja musiikin muinainen rullaavuus soi vain hattaraisena ajatuskuplana päässä. Gary Bardenin ja Cozy Powellin tähdittämästä MSG-albumista (1981), seuraavan vuoden Graham Bonnet -vetoisesta Assault Attackista ja McAuley Schenker Groupin hurmaavan tarttuvasta pörrötukkakaudesta ollaan niin kaukana, että sydäntä kylmää.

Tiura hehkuttaa täyteläisellä hard rock -äänellään minkä pystyy, mutta ei saa nostettua tusinabiisejä arjen yläpuolelle. Dust To Dust on sentään huolittu juhlakiertueen settiin. Kovimmat energiapiikit osuvat, eivätkä niin kovin yllättäen, Bonnetin ja Robin McAuleyn numeroihin Rock’n’Roll ja Tell A Story.