Muutakin kuin miehinen Paramore – You Me At Six on siirappisen tarttuva

Arvio julkaistu Soundissa 2/2017.
Kirjoittanut: Mirko Siikaluoma.

Arvio

You Me At Six
Night People
BMG

You Me At Six on liputtanut takuuvarmojen korvamatojen puolesta jo esikoisalbumi Take Off Your Coloursista (2008) lähtien. Bändin uran viides studioalbumi tuo uutta särmää aiempaan kevyempään linjaan verrattuna.

Levyn nimikkobiisi starttaa Night Peoplen lähes marssivalla poljennolla, eikä joukosta erotettuna kuvaa albumia millään tasolla. Tätä seuraava Plus One sen sijaan kertoo kuulijalle, mistä Night Peoplessa on kyse – You Me At Six esiintyy rosoisempana kuin mihin bändin kelkkaan aiemmin hypänneet ovat tottuneet. Keskiverrolle rockin kuluttajalle walesilaisten tekemiset ovat edelleen hieman siirappista kuunneltavaa.

Hittejä takova kynä ei kuitenkaan ole tylstynyt muutoksen myötä. Night Peoplelta ei yrittämälläkään löydä kertosäettä, jota ei toisen kuuntelukerran jälkeen alkaisi laulamaan mukana. You Me At Six osaa löytää yksinkertaisesta reseptistään yhä uusia sävyjä, vaikka alkuaikoinaan bändi vaikutti vain mieskeulakuvan johtamalta hiilikopiolta Paramoresta.

Night People ei yritäkään olla vaikeasti lähestyttävä ja monet levyn kappaleista voisikin helposti kuvitella radiorotaatioon – sanan parhaassa merkityksessä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa