FOR MY PAIN: Fallen

FOR MY PAIN
Fallen
Spinefarm

For My Painia voi kutsua suomalaisen metallin superkokoonpanoksi. Onhan mukana Eternal Tears Of Sorrow'n Altti Veteläisen, Olli-Pekka Törrön ja Petri Sankalan lisäksi myös Nightwishin Tuomas Holopainen, Embrazen Lauri Tuohimaa sekä Reflexionin Juha Kylmänen. Kappaleet ovat pääosin Törrön sekä Juha ja Jarmo Kylmäsen käsialaa, eli Holopainen ei ole säveltänyt levylle mitään. Sikäli valinta puolustaa paikkaansa, että vertailuita olisi helposti alettu tehdä Nightwishin suuntaan, ja Holopaisen vaikutteet tietäen hänen panoksensa olisi saattanut poiketa yhtyeen linjasta.

Ei liene yllätys, että tyylisuunta on kuin luonnollisesti kallistunut goottimetallin ja tunnelmametallin suuntaan. Hyvänä valintana voi pitää sitä, että bändin ohjenuorana on gootin rockimpi laita kuin metalli, sillä astetta "kevyemmällä" otteella biiseihin on saatu loihdituksi hyvin kuulas ja ilmava soundi, jonka leppeässä henkäyksessä melodiat pääsevät leijumaan raikkaasti.

Vaikka For My Pain on superbändi, Fallenista ei aivan ole superlevyksi. Tietysti yhtye osaa asiansa kaikin puolin, ja materiaali on toimivaa, mutta levyä kuunnellessa tulevat hieman liian monet vertailukohdat mieleen lähtien 69 Eyesistä 80-luvulla vaikuttaneisiin goottibändeihin. Sinänsä toki on kunnioitettavaa, että yhtye pysyy uskollisena perinteille, mutta samalla se menettää jotakin ilmeikkyydestään.