NAILDOWN: World Domination

NAILDOWN
World Domination
Spikefarm

Naildown toimi aiemmin Acid Universen nimellä ja kävi aikoinaan pokkaamassa kannustavaa kritiikkiä demopalstan puolella. Siihen aikaan yhtye toimi triona, mutta Naildowniksi kuoriutuessaan se on täydentänyt miehistöään täysimittaiseksi metallibändiksi.

Naildown koostuu joukosta täysivaltaisia ammattilaisia, joiden soittotaito vakuutti jo demovaiheessa. Sittemmin yhtyeen muusikot ovat astelleet kohti entistä tyylitajuisempaa esiintymistä ja tunnistaneet puutteensa siellä, missä ne välähdyksenomaisesti sattuvat pilkahtamaan.

Bändin death- ja voimametallin sekasikiöllä on selvät esikuvat, joiden leima valitettavasti näkyy varsin selvästi Naildownin otsasta. Yhtyeen biiseissä on kuitenkin jotain sanomattoman uljasta, jossa kytkeytyvät yhteen rujous ja tavaton herkkyys. Näiden kahden ääripään lyödessä kättä World Dominationista syntyvä kokonaiskuva on kaikista vertailukohdistakin huolimatta vähintään herkullinen.

Yhtye kerää pisteitä kotiin herkuttelemalla tyylitajuisesti pienillä yksityiskohdilla, joita korostaa ilmavuudessaan onnistunut tuotanto. Naildown on osoittanut kykynsä kasvaa ja kehittyä. Tuskinpa vain yhtye on millään muotoa vielä saavuttanut lopullista tasoaan. Kun siihen päästään, Naildown on jo tosi kova luu.