NICOLE WILLIS AND THE SOUL INVESTIGATORS: Happiness In Every Style

NICOLE WILLIS AND THE SOUL INVESTIGATORS
Happiness In Every Style
Timmion

Kymmenen vuotta ensiluokkaisen Keep Reachin’ Upin jälkeen Nicole Willis & The Soul Investigators jatkaa menestystarinaansa kolmannen yhteisen albuminsa merkeissä, joka on modernia soulia parhaimmillaan. Jo sinkkulohkaisut lupailivat erinomaista kokopitkää, ja vallan verraton Happiness In Every Style onkin. Yhteistyön hedelmät ovat kypsyneet täydellisyyttä hipovaksi runsaudensarveksi edellistä Tortured Soulia (2013) huomattavasti rennommalla ja positiivisemmalla fiiliksellä. Levylle on poimittu myös aiemmin sinkkuna julkaistu suurenmoinen bonusraita Hot Sauce sekä pari seksikästä instrumentaalikipaletta, jotka ovat täyttä kultaa.

Albumi kasvaa täyteen mittaansa soul-jumalatar Nicole Willisin eksaktin, mutta äärimmäisen sielukkaan tulkinnan, groovaavien melodioiden, tarttuvien bassolinjojen, maagisten huilujen, rytmikkään torvisektion, blues-kitaroiden, täsmällisten perkka- ja rumpukomppien sekä funk-urkujen ravitsemana.

Tiedoksi siis, että tämä kokoonpano on eräs aikamme parhaista soul-funk-orkestereista. Ja kyllä, bändi tulee täältä kylmästä Pohjolasta, vaikkakin heidän musiikkinsa on niin kuumaa, että sitä voi olla hetkittäin vaikea uskoa.