NOVEMBERSOUNDSBETTER: The Air Is Heavy With Forevers

NOVEMBERSOUNDSBETTER
The Air Is Heavy With Forevers
Novembersoundsbetter

Emo-vitsejä suorastaan kerjäävällä nimellä siunattu Novembersoundsbetter osoittaa, että kaikkinaisten klikkien ulkopuolelta pystyy tekemään tehokkaita yllätyshyökkäyksiä. Kahden pääasiassa netissä levitetyn ep:n jälkeen kauhavalaislähtöinen kvartetti näyttää debyyttialbumillaan tietotaitonsa ja tyylitajunsa.

Masterointia lukuun ottamatta täysin omaehtoisesti toteutettu The Air Is Heavy With Forevers antaa ensimmäisenä ymmärtää, että yhtye todella tietää mitä on tekemässä. Itsevarmuus kuuluu kaikessa, eikä se ole suinkaan kasattu tyhjän päälle. Novembersoundsbetterin musiikki voi herättää myös vastareaktioita, sillä sen ajan hermolla liikuskelevia elementtejä on käytetty viime vuosina musiikkirikoksiin liiankin kanssa. Laulaja Pirkka Huhtala muuntaa ääntään herkästä piiperryksestä rääkyvään huutoon eikä bändi pelkää lyödä peliin myllyttäviä metalcore-osiakaan, kun sille päälle sattuu. Parhaiten bändiä silti kuvaa sellaiset 90-luvun määreet kuten ”indie” tai ”alternative”.

Oudoin vertailukohta ponnahtaa mieleen Every Night Different Lightsista, jossa Novembersoundsbetter kuulostaa maamme lyhytikäisimpiin, mutta kautta aikojen parhaiden hardcoreyhtyeiden joukkoon lukeutuneelta On A Solid Rockilta.