NOVEMBERSOUNDSBETTER: When Time Stood Still

NOVEMBERSOUNDSBETTER
When Time Stood Still
Heippamusic

Edelleen nimellään hymähdyksiä ja kulmakarvojen kohottelua aiheuttava Novembersoundsbetter pysyi visusti piilossa erittäin lupaavan esikoisalbumi The Air Is Heavy With Forevers (2008) jälkeen. When Time Stood Still on periaatteessa debyytin toistoa vailla yllätysmomenttia ja näyttämisen halua.

Miehistönvaihdokset eivät oikein käy uusiutumisesta. Rosoista numetal-pintaa sahataan tällä kertaa popmaisia suvantokohtia enemmän, mutta muutos on kosmeettinen. Deftonesin uusimman albumin (Diamond Eyes, 2010) itsensä uudelleenmäärittelyyn on pitkä matka ja tiekin sinne on kivinen.

Kakkoslongari ilmestyy edeltäjänsä tavoin tee se itse -hengessä. Kaukana takana vaan ovat ajat, jolloin pelkästään tällaisesta toimeliaisuudesta olisi jaettu pisteitä. Dynaaminen, useita tasoja taidokkaasti hyväksikäyttävä tuotanto tuo tietysti levylle uskottavuutta. Joukosta erottuvien biisien puutetta se ei korvaa. Albumi jää turhan monta kertaa taustalle äänimassaksi, jollaisena se ei aiheuta ärsytystä. Edustaako Novembersoundsbetter siis alternative ambientia vai olisiko kyseessä vain tasapaksu kappalemateriaali? Niin, sitähän minäkin.

Näitä ajatuksia pyöritellessä tulee fiilis kuin olisi demoarvostelua kirjoittamassa. Se ei ole hyvä merkki. Nyt jytinää pönttöön tai luovaa itsetutkiskelua, sillä kolmannen ihan kivan ja toiveita herättävän levyn tekemistä ei indie­yhtye taida tänä päivänä kestää.