OSMO IKONEN: Stories From Within

Arvio julkaistu Soundissa 6-7/2008.
Kirjoittanut: PAULI KALLIO.

Arvio

OSMO IKONEN
Stories From Within
Van Gogh Records

Osmo Ikonen on monitaitoinen nuori mies. Soitonvalikoimaan kuuluvat piano, kitara, basso, rummut, sello, viulu ja huuliharppu. Kaveri on säveltänyt, sanoittanut, tuottanut, sovittanut, laulanut ja suurimmaksi osaksi soittanutkin kaiken, mitä hänen ensimmäisellä albumillaan kuullaan.

Ikonen ilmoittaa idoleikseen Stevie Wonderin, Princen, Stingin, Michael Jacksonin ja D’Angelon. Lähin kotimainen vertailukohta on Tuomo Prättälä, mutta Ikonen seilaa huomattavasti lähempänä nykypäivän mustan musiikin valtavirtaa. Muutamat kitaran voimailusoinnut muistuttavat David Jordanin popsoulista. Räpäyttäjävieraat Axl Smith (Through With You) ja Redrama (What’ya Think Of That?) ketkauttavat painopisteen kohti Nellyn takalistokeskeistä meininkiä.

Ikosen sellistitausta kuuluu sovituksissa. Varsinkin Diaryn lennokkaat jouset ihastuttavat. Sävellykset eivät kalpene Tuomon ansiokkaan My Thing -albumin rinnalla, mutta tulkitsijana Ikonen ei ole yhtä vahva. Hänen äänensä on miellyttävän lämmin ja ystävällinen, muttei järin persoonallinen. Voisiko siinä olla lahjakkaan naapurinpojan avain kansainvälisille markkinoille?

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa