Paljon enemmän kuin tribuuttilevy – Juliet Jonesin Sydän herää henkiin ystävien avustuksella

Juliet Jonesin Sydänystävät
Kadonneet laulut
Sound Of Finland

Aikakonetta ei tietääkseni ole vieläkään keksitty, mutta musiikin avulla päästään joskus siihen verrattaviin ihmetekoihin. Kuten nimestäkin voi uumoilla, tämä levy päivittää 80-luvun suomirockin riemastuttavimman yhtyeen uusilla kappaleilla tähän päivään.

Albumin takana oleva tarina on sekä traaginen että nostattava: Juliet Jonesin Sydämen biisinikkari Eero Hyypän sairastuttua vakavasti hänen muusikkoystävänsä riensivät apuun ja tekivät yhteistyössä JJS:n näköisen levyn, joka on paljon enemmän kuin hyvääkin tarkoittava tribuuttilevy.

Paluuta innostuksen huumasta ei ole, kun Kadonneiden laulujen alkuun tykitetään levyn ehkä isoimmat onnistumiset: holtittomasti remeltävien urkujen määräämä suomirockhitti Torstai ja ennen kaikkea Hyypän ilkikurisen tekstin kuorruttama Kuusi vanhusta.

Vaikka esiintyvään katraaseen kuuluu sekalaista seurakuntaa amatöörimuusikoista pitkän linjan ammattilaisiin, on projektin määrittävä tekijä hyvä tahto, joka myös kuuluu lopputuloksesta. Soitosta vastaava tribuuttiyhtye Juliet Jänes vetää konstailemattomassa 80-luvun hengessä, mihin Hyypän oivaltavat tekstit loksahtavat juuri oikeassa kulmassa paikoilleen.

Onneksi nämä laulut eivät jääneet kadoksiin!