PROBLEMS: Suora lähetys

PROBLEMS
Suora lähetys
Stupido

Punkveteraanimme ovat olleet viime aikoina poikkeuksellisen aktiivisia. Tumppi Varonen ja Pelle Miljoona ovat palanneet hetkeksi Oy:n pariin ja muistelevat menneitä myös omilla levyillään. Varosen strategia on huomattavasti raaempi kuin Pelle Miljoonan ratkaisu.

Suora lähetys -albumilla Tumppi Varonen esittelee tuoreimman Problemsinsa keikkakuosissa. Kalevankatu 34 -levyn (2010) jälkeen yhtye on uudistunut kitaristin ja rumpalin verran. Muutama vuosi sitten bändiin liittyneen basisti Jimi Seron rinnalle on tullut vanha Smack-kumppani Rane Raitsikka, minkä seurauksena Problems soi nyt entistäkin rockimmin. Semifinal- ja Vastavirta-klubeilla äänitetty levy on materiaalinsa lähtökohtaisesta punkpitoisuudesta huolimatta tanakkaa ja hyvin rasvattua rockia Raitsikan kitaroinnin kallistaessa lopputulosta vääjäämättä kohti Smackin kadunmakuista juurevuutta.

Suora lähetys on paitsi raivokas livelevy myös Tumppi Varosen ja Problemsin greatest hits. Katupoikien laulu ja originaalit Problems-bravuurit saavat seuraansa Pelle Miljoonan tuotannosta poimittuja raitoja, kuten esimerkiksi Hyvä fiilis ja Tahdon rakastella sinua. Ja mitä punkiin tulee, niin The Ramones -suomennos Tiina on punkkari sekä The Saintsin huikeasta (I’m) Stranded -klassikosta kääntynyt Yksin ovat nekin sitä itseään.