Psykedeliaa ja modernia tanssimusiikkia – Jagwar Ma tyrmää ennakkoluulot mutta jää taustamusiikiksi

Jagwar Ma
Every Now & Then
Mom + Pop

Jos bändi kuvailee musiikkiaan psykedeeliseksi tanssimusiikiksi, syntyy ensimmäiseksi rajoittunut ja ennakkoluuloinen mielikuva goalaisista trancebileistä, joiden osallistujilla on liikaa aikaa kankaanpainantaan. Onneksi australialaisen Jagwar Man kohdalla kyse on pikemminkin asettumisesta australialaisten kanssatoverien, kuten Cut Copyn ja Tame Impalan rinnalle.

Jagwar Man ydinduon muodostavat Jono Ma ja Gabriel Winterfield, mutta levyllä mukana ovat vaikuttamassa myös esimerkiksi tuottaja Ewan Pearson ja Warpaintin rumpali Stella Mozgawa. Jagwar Man eeppisiä mittasuhteita tavoittelevat kappaleet syntyvät laajalla pensselillä maalaten ja suurin osa levyn kappaleista on reilusti yli viisiminuuttisia. Niissä yhdistyvät 60-lukulaisen psykedeelisen popin perinne ja modernimpi tanssimusiikki.

Kokonaisuus on tyylikkäästi rakennettu ja ehyt. Every Now & Then on miellyttävää taustamusiikkia, johon on helppo upota, mutta mitään intensiivisempää tai syvempää suhdetta kokonaisuuteen ei synny. Yhtyeellä on potentiaalia nousta yhtä suureksi nimeksi kuin australialaistoverinsa, mutta Every Now & Then ei riitä Jagwar Mata vielä sille tasolle nostamaan.