Puunhalaajabläkkiksen pioneeri rätisee ja pörisee jälleen – Uudella levyllä perin tuttuja tuokiokuvia

Wolves In The Throne Room
Thrice Woven
Artemisia

Washingtonin Olympian metsissä kaikuu taas pikimusta psalmi kuulle ja requiem ikimetsille, kun 2003 syntynyt, virallisemmin cascadian black metalin ja epävirallisemmin ”puunhalaajablackmetallin” pioneeri Wolves In The Throne Room maalaa kuudennella albumillaan tuokiokuvia kaipauksesta menneisyyteen ja luontoon jonka jo menetimme. Thrice Woven koostuu yhtyeelle tyypillisesti neljästä pitkästä, progressiivisesti polveilevasta äänimaisemasta ja lyhyestä välisoitosta.

Kuten aina, WITTR:n melankolian telan mustaamat kollaasit pohjaavat enemmän musiikillisten teemojen hypnoottiseen toistoon kuin tarttuviin melodioihin tai soitannolliseen kiinnostavuuteen. Syntikka pohjustaa alustan, jolle Weaverin veljekset kohortteineen suristelevat norsecorelle kaiken velkaa olevia tremolomelodioita, blastbeateja ja rääkyjä. Yhtyeen itsensä makuinen keitoksesta saadaan lisäten oikeisiin paikkoihin harkitusti kuulaanhaurasta naislaulua ja luontoääniä tulen rätinästä mehiläispesän pörinään ja meren hyrskeisiin.

Mikään ei WITTR:n taiteessa muutu, ja se on albumille samalla sekä voima että heikkous. Saman idean samanlaisena toisto syö hiljakseen kiinnostavuutensa.