ROBYN HITCHCOCK: Spooked

ROBYN HITCHCOCK
Spooked
Proper

70-luvun lopun The Soft Boys -veteraani ja soolourallaankin arvostettu brittieksentrikko Robyn Hitchcock äänitti Spooked-albumin Nashvillessä uudemman amerikkalaisen folkin tähtiin luettavan Gillian Welchin ja tämän miehen David Rawlingsin kanssa.

Spooked on olemukseltaan lähes akustinen folkrocklevy, jolla Robyn Hitchcock piilottaa englantilaisuudestaan kielivää pikkukieroa huumoria hienovaraisesti kirjoitettuihin sävellyksiin. Television on tarjonnaltaan sontaluukuksi muuttuneen kodinkoneen hupaisa ylistys. Kohteliaana miehenä Hitchcock pyytää televisioltaan anteeksi sen sulkemista. Sitarilla höystetty ja sovitukseltaan keskimääräistä raisumpi Everybody Needs Love peräänkuuluttaa suvaitsevaisuutta muuttuneina aikoina. Jotkut ihmiset ovat heteroja, mutta heitä kohtaan ei pidä olla liian ankaria.

Lempeätä ajanvietettä tarjoavan levyn pysähdyttävin laulu on Robyn Hitchcockin kyvyistä huolimatta sen ainoa lainakappale. Bob Dylanin Tryin' To Get To Heaven Before They Close The Door on jo nimellään kuin Knockin' On Heaven's Doorin lähisukulainen.