ROLLINS BAND: Get Some Go Again

Arvio julkaistu Soundissa 03/2000.
Kirjoittanut: Petri Silas.
Kalifornian ahkerin ja laajaskaalaisin jokapaikanrockhöylä esittelee tuoreimmallaan uuden yhtyeensä, jonka myötä kahdella viime kiekolla loistaneen Gibbs-Haskett-Cain -trion ystävät menettävät mielenkiintonsa Rollins Bandiin.

Arvio

ROLLINS BAND
Get Some Go Again
Dreamworks

Kalifornian ahkerin ja laajaskaalaisin jokapaikanrockhöylä esittelee tuoreimmallaan uuden yhtyeensä, jonka myötä kahdella viime kiekolla loistaneen Gibbs-Haskett-Cain -trion ystävät menettävät mielenkiintonsa Rollins Bandiin. Henryn uuden ryhmän tasoisia ja tyylisiä bändejä löytyi 80-luvun alussa maailman joka kolkasta, ja niinpä yhden Thin Lizzy -coverinsa (Are You Ready?) ohella Get Some Go Again muistuttaakin turhan usein MC5:n ja Motörheadin kaltaisista sinänsä hyvistä, mutta vuonna 2000 yksinomaan nostalgiaan nojaavista jyrääjistä.
Henryn ulosanti on ennallaan, eikä hänen sanoituksiinsakaan ole turhaa pumpulia ilmestynyt. Eli jos tämä yhtyeensä sielu ja yleisen peräänantamattomuuden ikoni on jo muutenkin pääsyysi näiden levyjen hankintaan, hätää ei ole. Jos sen sijaan intoilitWeightin (1994) ja Come In and Burnin (1997) edes jollakin tavoin moderneista ja ehdottoman draamantajuisista biiseistä, Get Some Go Again saattaa olla turhan suoraviivaista paahtoa. Aikaintakainen Black Flag -kaarti tosin ottanee 39-vuotiaan Henryn uusvanhan linjauksen vastaan raikuvin aplodein.
Mene tiedä, ehkä Rollins Bandin suursiivous vielä virkistääkin kuulijoita yhtä paljon kuin yhtyeen liideriä. Toisaalta taas ei olisi mikään ihme sekään, jos Rollins pystyttäisi vanhoine tuttuineen jonkinlaisen revivalistisen punkporukan. Sen verran selvästi Get Some Go Again astuu ajassa taakse, ei suinkaan eteenpäin. 

Lisää luettavaa