SCAR THE MARTYR: Scar The Martyr

SCAR THE MARTYR
Scar The Martyr
Roadrunner

Slipknotin jahkaillessa tulevaisuuttaan on yhtyeen rumpali Joey Jordison pistänyt pystyyn uuden sivuprojektin nimeltä Scar The Martyr. Mukaan on valikoitunut tekijämiehiä Strapping Young Ladista, Darkest Hourista ja Nine Inch Nailsista tuttu konevelho Chris Vrenna, jonka kädenjälki levyllä on lähinnä kosmeettinen kauneuspiste. Ainoastaan vokalisti Henry Derek ei ole ennättänyt kannuksia hankkimaan aiemmin, mutta hoitaa tonttinsa kunnialla; niin puhtaat lauluosuudet kuin ärjynnät irtoavat mallikkaasti.

Scar The Martyrissa riittää lahjakkuutta sekä potentiaalia nousemaan modernin metallin klassikoiden joukkoon, mutta debyytillään se ei sinne vielä kiilaa. Suurimmaksi helmasynniksi nousee materiaalin runsaus. Jossain vaiheessa levytysprosessia levyn tuottajan Rhys Fulberin olisi ollut suotavaa vaatia Jordisonin harjoittamaan ”kill your darlingia”. Tällä haavaa kappaleiden taso ei riitä reippaasti yli tunnin mittaan. Vähemmän olisi ollut enemmän.

Aivan valtavaa pesäeroa debyytti ei Slipknotiin tee. Videobiisi My Retribution ja Cruel Ocean saattaisivat hyvinkin löytyä rumpalin pääyhtyeen katalogista. Mikäli jatkoa yhtyeelle seuraa, saattaa seuraava levy räjäyttää pankin ja sisältää enemmän edellä mainittujen lisäksi Blood Hostin sekä Prayer For Preyn kaltaisia sävellyksiä.